Mijn visie


Ik ben gefascineerd door de manier waarop mensen invulling geven aan hun werk en benieuwd naar de verhalen die ze hierover te vertellen hebben. Hoe ze zich verbinden met de uitdagingen waar de organisatie voor staat. Hoe mensen trots zijn op hun bijdrage, maar ook hoe dit nog meer uit de verf mag komen.


Van A naar A+


Om in een snel veranderende wereld te kunnen overleven, zouden medewerkers en organisaties zichzelf steeds opnieuw moeten ‘uitvinden’. Deze transformatie van A naar B impliceert dat er in het nieuwe B niets meer zit van de verouderde versie A. Het origineel is out of date. Een weergave van de werkelijkheid die in de praktijk niet klopt en in mijn optiek ook niet werkt. Ik vind het realistischer en motiverender om het aanwezige potentieel op te waarderen en beter tot zijn recht te laten komen. Talenten benutten en belemmeringen wegnemen is in de natuur een beproeft recept voor ontwikkeling. Een interessant perspectief om ook in de werkcultuur meer gebruik van te maken.Mijn verhaal


Mijn eigen verhaal begint in Friesland, in een klein dorpje achter de dijk. Voor mij een stevig fundament, beklonken in de voedingsrijke bodem van de polder. Als kind was ik al geïnteresseerd in de wereld om mij heen. Hoe deze in elkaar zat, wat hem draaiende hield en wat er verder nog te beleven viel. Misschien is mijn nieuwsgierigheid wel gevoed door mijn jonge jaren onder de zeespiegel. Benieuwd naar wat zich onder en boven de waterspiegel afspeelt en de impact die beide werelden op elkaar uitoefenen. Mijn werkzame leven wordt vooral gekenmerkt door diversiteit. Ervaringen als sportleraar, bedrijfsopvolger in een familiebedrijf, trainer, coach, consultant, projectleider, accountmanager en zelfstandig ondernemer hebben mij gebracht wat ik organisaties nu te bieden heb.


Ik over mijzelf


Ik ben creatief, ondernemend, associatief en pragmatisch en weet mensen te enthousiasmeren en inspireren. Ik vind het leuk om innovatieve oplossingen voor taaie vraagstukken te bedenken. Bijvoorbeeld door bestaande ‘bouwstenen’ op een verrassende manier opnieuw weer met elkaar te verbinden. Ik heb gevoel voor dynamiek en verhoudingen in een organisatie en ben steeds op zoek naar afstemming tussen inhoud, proces, mens en relatie. Ik voel me thuis in een projectmatige aanpak. Ik houd van een “begin en eind” dynamiek en de uitdaging om een resultaat op te leveren, waar alle betrokkenen verder mee kunnen.


 

Anderen over mij

Tjitte is ervaren, rustig, lekker nuchter en zeer opmerkzaam.

Frank Schaper is personal coach, consultant en auteur van o.a. “Geen tijd voor burn out” en “Hoe je een geboren leider wordt”.

Tjitte laat mensen zelf ervaren waar de schoen wringt.

Johan Siebert is mede-eigenaar en oprichter Siebert & Wassink Personeelsadvies.

Tjitte weet de juiste toon en snaar te raken.

Jan Nijsink is bestuursvoorzitter van Lokaal Dinkelland.

Tjitte is bovenal een prettige professional om mee samen te werken.

Robert Boekholt is eigenaar en oprichter van Boekholt en partners en Inspirerend Trainingsplatvorm.